Change language

Följ utvecklingen här och nu

2024-04-23

Björkris vårutflykt 4 Maj - Nu inviger vi våren samt våra nya motionsspår. Här finns både kaffevagn och grillad korv med bröd. Vill man delta i tipspromenaden så har man dessutom chans att vinna fina priser! Allt är gratis. Alla är välkomna! Läs mer om evenmanget på vår Facebooksida

2024-01-26

Trollängen och Franshill storsatsar i Björkris, Kungsbacka, och har nu påbörjat anläggandet av motionsslingor i området. Sedan tidigare har de båda bolagen bygg- och säljstartat det exklusiva bostadsprojektet Koningsbakkae som blir Kungsbackas hittills högsta hus.

Starten på motionsslingorna i Björkris är belägen vid skogsbrynet intill den blivande parken som anläggs i den nya delen av Björkris. Det som nu anläggs är fortsättningen på motionsslingorna som går ut i skogen bakom utegymmet och utkiksplatsen.

- Det är väldigt många som hört av sig och frågat om motionsslingorna och vi är så glada över att kunna genomföra den här stora satsningen nu. Både vi på Trollängen och vår partner Franshill vill tillföra området och Kungsbacka möjlighet att komma ut i naturen och njuta av de vackra omgivningarna som skogen erbjuder. Vi är stolta över att kunna tillföra detta till nya och befintliga invånare i staden, säger Malin Andersson, Affärschef på Trollängen.

Motionsslingorna utvecklas och finansieras av Trollängen och Franshill, precis som utkiksplatsen och utegymmet. Sträckningen går upp för backen mot utegymmet och väl där fortsätter slingorna in i skogen hela vägen runt en skogstjärn där det planeras för en grillplats. Det finns också möjlighet att ta sig vidare in i området och under E6an och in i Sandsjöbacka Naturreservat och väl där är möjligheterna i det närmaste oändliga.
Arbetet med motionsslingorna pågår fram till våren nästa år då det planeras för en festlig invigning.

2023-04-27

Trollängen och Franshill säljstartar den 14 maj i Björkris, Kungsbacka.

Trollängen och Franshill går mot strömmen och siktar på säljstart av exklusiva projektet Koningsbakkae i Björkris, Kungsbacka. Koningsbakkae inrymmer totalt 114 bostadsrätter varav 62 av dessa omfattas av säljstarten den 14 maj. De som redan anmält intresse för lägenheterna kommer erbjudas en VIP-säljstart redan den 2 maj. Samtliga lägenheter har balkong eller uteplats och vissa lägenheter har två balkonger. Byggnaderna blir vid färdigställandet 2025 de högsta i Kungsbacka och kommer även bli miljömärkta med Svanen. Försäljning sker via Svensk Fastighetsförmedling i Kungsbacka.

 

Koningsbakkae är först ut av bostadskvarteren i den nya delen av Björkris. Sedan tidigare bygger Kungsbacka kommun Skårbyskolan, belägen i den östra delen av Björkris, och kommunala bolaget Eksta har nyligen färdigställt ett äldreboende strax norr om Koningsbakkae.

 

 • Vi har märkt av ett stort intresse för projektet och ser fram emot att äntligen kunna säljstarta. I den ekonomiska planen har vi tagit höjd för det högre ränteklimatet och vi har dessutom säkrat upp med räntegarantier för att våra kunder ska slippa obehagliga överraskningar. Vi har lagt stor vikt vid att våra kunder ska vara trygga i vad de köper. Utöver det bygger vi miljömärkta hus med låg energiförbrukning. Koningsbakkae är något alldeles extra och vi är stolta över att kunna erbjuda dessa fantastiska lägenheter till försäljning, säger Malin Börjeson, Affärschef på Trollängen.

 

Byggstart skedde under hösten 2022 och färdigställandet beräknas till våren 2025. Under husen kommer ett garage uppföras där parkeringsplats för merparten av lägenheterna kommer erbjudas. Kunderna kommer kunna välja mellan tre olika inredningskoncept och högst upp i huset finns exklusiva takvåningar med terrasser och enastående utsikt över omgivningarna. Arkitektfirman Tengbom står för gestaltningen av projektet.

 

 • Koningsbakkae är ett fantastiskt projekt med hög kvalité och fina detaljer. Vi har följt bostadsmarknaden och konjunkturen noggrant och har prisat in lägenheterna på en nivå vi bedömer att marknaden efterfrågar och accepterar. Vi känner oss trygga i att vi kan erbjuda våra kunder fantastiska lägenheter till ett bra pris och en stabil månadskostnad, säger Andreas Kandre, Projektledare för Koningsbakkae och Björkris.
2022-09-21

Vi vann Kungsbacka Arkitekturpris för stadsmiljö 2022!

Kungsbacka Arkitekturpris instiftades 1993 och det är Kungsbackas Byggnadsnämnd som delar ut priset i två kategorier, bostad och stadsmiljö. Stadsmiljö delas ut till en nyligen färdigställd byggnad eller utemiljö. Det kan vara en privat eller offentlig byggnad eller grupp av byggnader, ett stadsrum eller ett parkrum som bidrar till en trivsammare miljö i Kungsbacka. Den 16 september var det prisutdelning i Tjöloholms kyrka och Utsikten i Björkris kammade hem priset i sin kategori.

Motiveringen för Utsiktsplatsen

Med unik formgivning och en fantastisk utsikt är detta en lugn oas och ett tillskott till Kungsbacka stad som på ett stilfullt sätt tar en ut i naturen. Storlek, form och material finner sig väl på platsen och samspråkar med omkringliggande skog och berg. Konstruktionen utgör en enkel men tydlig och vacker markör i landskapet, som väcker nyfikenhet och visar att man är välkommen upp. På vägen till utsiktsplatsen upplevs en härlig vandring genom skogen och tillsammans med tillhörande utegym och grillplats blir det ett trevligt utflyktsmål som bidrar till aktivitet i Kungsbacka.

Tack till alla er som röstade och varmt välkomna upp till Utsikten för att njuta av härliga vyer och vacker natur!

2022-08-23

Den 25 augusti mellan 16.00 – 20.00 bjuder vi till fest på torget i Björkris. Det blir liveband, korvgrillning, hoppborg, popcorn och ansiktsmålning. En annan Björkris favorit som kommer tillbaka är Annie och Våffleriet som kommer med sin vagn och levererar belgiska våfflor i världsklass.

Alla är hjärtligt välkomna!

2022-04-11

Som högresta tallar, med sin skyddande bark och ombonade inre, står de två huskropparna majestätiskt med skogen som fond. Här är vardagsäventyret som närmast och skogen ligger bokstavligen utanför dörren. Med en hög ambitionsnivå vad gäller arkitektur, bekvämlighet, ytskikt, kvalitet samt miljö vågar vi lova att detta är ett av Kungsbackas mest attraktiva nyproduktionsprojekt.

 De två punkthusen, som alltså fått det kungligt klingande namnet Koningsbakkae, kommer inrymma totalt 113 bostadsrätter när husen står färdiga. Inflyttningen beräknas påbörjas under första delen av 2024. Bostadsrättslägenheterna kommer uppföras i en bred variation av storlekar och samtliga lägenheter kommer ha balkong eller uteplats, vissa lägenheter kommer till och med ha två balkonger. Säljstarten kommer ske efter sommaren och vi kan redan nu bekräfta att de som redan anmält sitt intresse, och de som anmäler sitt intresse innan säljstarten, kommer att få en förtur då vi startar upp försäljningen exklusivt för dessa intressenter en tid innan den allmänna säljstarten. Via Koningsbakkaes hemsida samt via Svensk Fastighetsförmedling i Kungsbacka kan man anmäla sitt intresse för bostadsrätterna.

Namnet Koningsbakkae flirtar med Kungsbackas historia och är den medeltida benämningen på staden då Kungsbacka var en dansk gränshandelsplats. Koningsbakkae kommer även vara beläget vid foten av den enda backen i Kungsbacka som har en krona på toppen, utkiksplatsen. Koningsbakkae blir en vacker fond i Björkris och utsikten från lägenheterna blir enastående. Som boende i husen kommer man ha möjlighet till garageplats och hiss direkt från garaget upp till det våningsplan man bor på. Husen, som kommer miljömärkas med Svanen, blir de första bostadshusen i den nya delen av Björkris och det är Tengbom Arkitekter som fått äran att rita.

Sammanfattning Koningsbakkae

Antal lägenheter:                          114

Upplåtelseform:                            Bostadsrätt

Storlekar:                                      1 rok – 4 rok

Byggstart:                                     Prel hösten 2022

Färdigställande:                            Prel våren 2024

Miljömärkning:                              Svanen

Säljstart:                                       Vintern 2022/2023

Ansvarig mäklare:                         Svensk Fastighetsförmedling i Kungsbacka

Projektutvecklare:                         Trollängen och Franshill

Arkitekt:                                        Tengbom

Se även hemsidan för mer info:

www.koningsbakkae.se

 För frågor och ytterligare information:
Malin Börjeson, Affärschef

Tel: 0725-45 47 09

E-post: malin.borjeson@trollangenbostad.se

2021-12-22

Nu lackar det mot jul och 2022 står inför dörren. Vi vill tacka alla er som följer den spännande utvecklingen av den nya delen av Björkris. Under hösten har vi färdigställt utegym för alla träningssugna samt en intilliggande hinderbana för våra små äventyrare. Utegymmet och hinderbanan är öppna för alla så varmt välkomna upp till utkiksplatsen för en härlig tränings- eller lekstund.

I slutet av november invigdes även utkiksplatsens ljusinstallation signerat ljussättaren Sofia Lindén. Ljusinstallationen är ett permanent konstverk som lyser upp omgivningen runt utkiksplatsen. Ljuset kommer skifta i färg beroende på årstid och högtid och vi hoppas ni tar er tid att njuta av det.

För att ta sig till utkiksplatsen och utegymmet parkerar man i det befintliga Björkris. Sedan promenerar man upp via en stig som går mellan områdena som mynnar ut på en större grusad väg. Från stigen är det skyltat, så följ skyltarna så hittar du vägen upp.

Under januari/februari lanseras konceptet för de första ca 112 bostadsrätterna som utgörs av två punkthus om nio respektive tio våningar. Svensk Fastighetsförmedling i Kungsbacka kommer sköta försäljningen och det går redan nu att anmäla sitt intresse hos dom.

Vi vill även tipsa om att det går att följa oss på instagram, sök @bjorkrisetapp2 så hittar ni oss.

 

Vi önskar er alla en god jul och ett gott nytt år!

2021-11-23

Notera den 25 november kl 18 i era kalendrar! Då inviger vi vår ljuskonst, signerat Sofia Lindén, vid utkiksplatsen. 25 november är den av FN instiftade internationella dagen mot våld mot kvinnor och vi är ärade att vi genom en inbjudan av Zonta fått möjligheten att vara med och uppmärksamma denna otroligt viktiga dag. Välkommen upp till utkiksplatsen för att ta del av den nya ljuskonsten och en kopp värmande dryck.

Vi närmar oss slutet av 2021 och det är mycket som händer och är på gång i Björkris 2. Planeringen av de första punkthusen pågår för fullt och vi kan redan nu berätta att dessa punkthus kommer innehålla ca 115 bostadsrätter i olika storlekar. Lägenheterna kommer säljas till fast pris och säljstarten är preliminärt satt till hösten 2022. Det kommer bli två väldigt vackra huskroppar med en majestätisk fond i form av skogen intill. Under januari lanserar vi konceptet för dessa fantastiska hus och vi hoppas att ni är lika taggade som vi på att se mer av dessa kronjuveler.

I dagarna färdigställdes utegymmet beläget vid utkiksplatsen. Intill utegymmet finns även en hinderbana för våra yngre äventyrare och vi hoppas att många av er tar er tid att besöka utegym, hinderbana och den underbara utkiksplatsen!

Avslutningsvis vill vi uppmärksamma er på att vi har en pågående tävling på vår instagramsida @bjorkrisetapp2 där vinsten är två paket som innehåller fem PT-tillfällen i Björkris utegym med @boost.by.jossan. Två personer har alltså möjlighet att vinna dessa fem PT-tillfällen och en av dessa lyckliga vinnare får dessutom en månads onlineprogram.

Gör så här för att vara med och tävla:

 1. Följ oss på Instagram @bjorkrisetapp2
 2. Skriv en kommentar om fördelen med att bo i Björkris.
 3. Tagga två personer du tror skulle vilja bo här.
2021-11-22

I dagarna färdigställdes utegymmet beläget vid utkiksplatsen. Intill utegymmet finns även en hinderbana för våra yngre äventyrare och vi hoppas att många av er tar er tid att besöka utegymmet, hinderbana och den underbara utkiksplatsen!

Var med i tävlingen på vår instagramsida @bjorkrisetapp2 där vinsten är två paket som innehåller fem PT-tillfällen i Björkris utegym med @boost.by.jossan. Två personer har alltså möjlighet att vinna dessa fem PT-tillfällen och en av dessa lyckliga vinnare får dessutom en månads online program. Tävlingen håller på 21-28 november.

Gör så här för att vara med och tävla:

 1. Följ oss på Instagram @bjorkrisetapp2
 2. Skriv en kommentar om fördelen med att bo i Björkris.
 3. Tagga två personer du tror skulle vilja bo här.

Allmänna villkor för tävlingar på www.bjorkris.se och Björkris sociala medier:

 1. De uppgifter du lämnar om dig själv i samband med insändande av bidrag kommer att behandlas för att kunna administrera tävlingen. I samband med publicering av vinnare av tävlingen kommer personuppgifter som namn, efternamn och ort att publiceras på Internet. Om du begär rättelse av felaktiga personuppgifter eller önskar mer information kring behandlingen av dina personuppgifter ber vi dig att kontakta oss på adressen info@bjorkris.se
 2. Åldersgräns för medverkan i tävlingar om inget annat anges är 16 år. Observera att för tävlingsdeltagare under 18 år krävs vårdnadshavares samtycke till personuppgiftsbehandling.
 3. Vinnarna utses av en jury bestående av medarbetare på Trollängen Bostad och Franshill. Juryns beslut kan inte överklagas och juryn behöver inte motivera sitt beslut.
 4. Priserna är personliga och kan ej överlåtas till annan person.
 5. Vinnaren kommer att bli informerad personligen via telefon, sociala medier eller e-post. Vinnaren kommer också att med för- och efternamn samt ort publiceras på internet. Är vinnaren under 18 år kontaktas vårdnadshavaren. Det är inte möjligt att byta ut vinsten mot kontanter eller mot annan egendom. Vinnaren ansvarar själv för att betala eventuell skatt som uppstår till följd av vinsten.
 6. Anställda på Trollängen Bostad och Franshill eller deras anhöriga får inte delta i tävlingen.
 7. Trollängen Bostad och Franshill tar inte ansvar för konsekvenserna av att tävlingsbidrag försvunnit, skadats, sänts fel eller blivit för sent levererade enligt tävlingsinstruktionerna. Trollängen Bostad och Franshill tar inte heller ansvar för eventuella tekniska svårigheter eller problem som kan påverka endera anmälan, medverkan eller slutresultatet av tävling.

Tävlingsvillkor för Björkris Instagramtävlingar:

Genom att ladda upp en bild på Instagram med mention @bjorkrisetapp2 så har du godkänt dessa användarvillkor.

Bilder som laddas upp på Instagram med mention @bjorkrisetapp2 kan komma att användas på www.bjorkris.se.

Trollängen Bostad och Franshill förbehåller sig rätten att utesluta och ta bort bidrag till @bjorkrisetapp2-sidan utan att meddela upphovsmannen om bilden bedöms vara olaglig, stötande eller på annat sätt etiskt eller moraliskt opassande.

Genom att delta och skicka in bilder intygar du också att andra eventuella rättigheter och dylikt i bilden inte begår intrång i annans rättigheter eller står i strid med annans intresse. Deltagaren ansvarar och garanterar att hålla Trollängen Bostad och Franshill skadelösts om någon riktar krav gällande stridigheter i bilden. Användaren äger rätten till sitt material och Trollängen Bostad och Franshill gör inte anspråk på någon äganderätt över användarens bilder.

Bilder som publiceras av användare med dold Instagram-profil kommer ej publiceras. Notera dock att om @bjorkrisetapp2 följer dig på Instagram, dvs du har gett oss tillstånd att följa dig trots privat profil, kommer vi kunna se dina bilder och de kan komma att publiceras. Önskar du ej att kunna bli publicerad om du har en privat profil kan du välja att inte acceptera vår förfrågan om att få följa alt. be oss avfölja dig.

Deltagaren respekterar Instagrams användarvillkor genom att ladda upp material på Instagram. Läs här om de användarvillkor som gäller för Instagram. Innehåll publicerat i Björkris kanaler från Instagram är varken sponsrat, organiserat eller certifierat av Instagram.

2021-09-23

Nu har det gått några månader sedan vi öppnade intresseanmälan för de nya bostäderna i Björkris etapp 2A och vi är mycket glada över att se att intresset är så stort. Planeringen för bygg- och säljstart för de första kvarteren pågår. Två stora nyheter är att vi har valt mäklare samt att vi nu påbörjat byggnationen av ett utegym med en intilliggande lekplats. Vi ser fram emot hösten och hoppas att du gör det också! 

Byggstart före säljstart
Björkris etapp 2A kommer att bli en helt ny stadsdel som, förutom cirka 650 bostäder, bland annat kommer att innehålla skola, förskola, café och restaurang, en idrottshall samt ett stort motions- och rekreationsområde.

Byggstart för de första kvarteren närmast skogen planeras till våren/sommaren 2022. Dessa kvarter kommer utgöras av två punkthus med totalt 115 bostadsrätter i varierande storlekar. Bostadsrätterna kommer att säljas till fasta priser och säljstarten kommer att ske under hösten 2022.

Att vi har möjlighet att flytta fram säljstarten innebär en större trygghet för dig som köpare. Du kommer att få möjlighet att se bostäderna ta form innan det är dags att köpa. Tiden för inflyttning blir densamma och beräknas till årsskiftet 2023/2024.

Mäklare
För försäljningen av de första bostadsrätterna har vi valt att samarbeta med Mats Wahlbäck från Svensk Fastighetsförmedling Kungsbacka. Mats och hans kollegor kommer nu successivt att ta kontakt med er som anmält intresse för att köpa en bostad. Vi hälsar Mats och hans kollegor välkomna och är glada över att få samarbeta med en erfaren mäklare med strålande omdömen och en god kännedom om bostadsmarknaden i Kungsbacka.

Om du inte redan anmält intresse för en bostad i Björkris så kan du göra det här: Intresseanmälan

Utegym och lekplats vid skogsbrynet
Tillgång till naturnära aktivitet och rekreation är något vi storsatsar på i samband med att vi påbörjar utvecklingen av Björkris etapp 2A. Sedan tidigare har vi byggt en utsiktsplats uppe på berget och i dagarna tar vi de första spadtagen för ett härligt utegym vid skogsbrynet. Intill utegymmet bygger vi även en äventyrlig lekplats. Gymmet och lekplatsen kommer att stå klart under hösten och då välkomnar vi alla att komma hit och träna när som helst. I skrivande stund har vi inte ett exakt datum för färdigställande, utan det ber vi att få återkomma med så snart vi vet.

Har du inte redan besökt utsiktsplatsen så är du välkommen upp för en höstfika eller en härlig skogspromenad. Följ skyltarna så hittar du dit. Utsikten över området är något alldeles extra.

Vi vill gärna prata med dig

Om du har frågor eller är nyfiken på vad som kommer att hända med Björkris, kika gärna på våra Frågor och Svar eller kontakta oss på informationen nedan.

Följ oss gärna på Facebook -> och Instagram ->

Marie Anfinset

Användarvillkor

BEHANDLING AV PERSONUPPGIFTER

För oss på Trollängen är det viktigt att du ska känna dig trygg med den behandling av dina personuppgifter som kan ske när du är kund hos oss eller i andra sammanhang är i kontakt med oss. Nedan beskriver vi bland annat om hur vi behandlar personuppgifter.

För att du ska få bästa möjliga service samt för att vi ska kunna hjälpa dig om du har frågor behöver vi spara vissa uppgifter om dig som är relevanta för att göra detta. Vår främsta fokus är att skydda din integritet. Vi sparar aldrig uppgifterna längre än vi måste.

Behandling av personuppgifter sker enligt personuppgiftslagen (1998:204) och även vid annan tidpunkt tillämplig lagstiftning. Detta innebär att vi skyddar dina personuppgifter med nödvändiga åtgärder och att du alltid har rätt att kontakta oss för att få reda på vilka personuppgifter vi har sparade om dig. Du kan läsa mer om dina rättigheter nedan.

Har du några frågor om vår behandling av personuppgifter är du alltid välkommen att kontakta oss!

LAGLIG GRUND FÖR BEHANDLINGEN AV PERSONUPPGIFTER.

Personuppgifterna behandlas på grundval av:
A) Den registrerade har lämnat sitt samtycke till att personuppgifterna behandlas för ett eller flera specifika ändamål. Särskilda krav finns som måste vara uppfyllda för att samtycket ska vara giltigt (frivilligt, uttryckligt och aktivt, dvs. spårbart).

B) Behandlingen är nödvändig för att fullgöra ett avtal i vilket den registrerade är part eller för att vidta åtgärder på begäran av den registrerade innan ett sådant avtal ingås.

C) Behandlingen är nödvändig för att fullgöra en rättslig förpliktelse som åvilar bolaget. Som exempel kan här nämnas kontrolluppgifter som lämnas till Skatteverket.

INFORMATION OM PERSONUPPGIFTER OCH HUR VI BEHANDLAR DESSA.

Ansvarig för personuppgifter
Trollängen AB (publ), org.nr. 556700-3420 (nedan definierad som “Björkris”, ”Trollängen”, ”oss” och ”vi”) är personuppgiftsansvariga för de uppgifter som lämnas via www.bjorkris.se och som i övrigt sparas vid dina kontakter med Trollängen.

Vad är en personuppgift?
Personuppgifter innebär all information som kan hänföras till en identifierbar fysisk person.

Vilka personuppgifter sparar vi?
När du lämnar uppgifter på bjorkris.se kan du behöva ange personuppgifter till oss. Detta behövs för att vi ska kunna erbjuda dig den bästa servicen och hjälpa dig om du har frågor.

De personuppgifter som samlas in när du använder våra tjänster på webbplatsen kan vara exempelvis; namn, adress, e-postadress, telefonnummer eller annan information nödvändig för att kunna fullgöra tjänsten som erbjuds.

Uppgifterna kan användas för att ge dig erbjudanden om Trollängen tjänster.

Uppgifterna kan också komma att samköras med andra register för ovanstående syften och för att upprätthålla en god kund- och registervård.

Samtycke
När du använder våra tjänster på vår webbplats godkänner du att vi använder och behandlar dina personuppgifter i enlighet med vad som beskrivs i denna information.

Du godkänner också att vi använder cookies och annan liknande teknik (se nedan policy angående cookies på www.bjorkris.se).

Om du inte accepterar vad som sägs i denna information ber vi dig vänligen att inte använda våra digitala kanaler eller våra tjänster.

Du kan närsomhelst återkalla ditt lämnade samtycke.

När du ingår avtal med Trollängen, beställer våra tjänster eller kontaktar oss behöver vi ibland ett särskilt samtycke till den behandling av dina personuppgifter som sker enligt vad som framgår av denna information och den information som du får när du lämnar ditt samtycke.

Tillgång till personuppgifterna
Personuppgifterna används av bolag inom Trollängen AB och våra personuppgiftsbiträden såsom betalningsförmedlare, datalagringstjänsteleverantörer eller fastighetsmäklare för att vi ska kunna tillhandahålla tjänster till dig.

Överföring till tredje part.

Personuppgifter och information som lämnas under avsnittet ”Intresseanmälan” kan komma att vidarebefordras till den bostadsmäklare som vi valt att samarbeta med. Informationen används enbart i syfte att kunna ge dig erbjudanden.

Vi kommer inte att lämna ut personuppgifter till utomstående annat än i de fall då (i) det särskilt överenskommits mellan oss och dig, (ii) då det inom ramen för ett visst uppdrag är nödvändigt för att tillvarata dina rättigheter, (iii) om det är nödvändigt för att vi skall fullgöra lagstadgad skyldighet eller efterkomma myndighetsbeslut eller beslut av domstol, eller (iv) för det fall vi anlitar utomstående tjänsteleverantörer som utför uppdrag för vår räkning.

Överföring till tredje land
Dina personuppgifter kommer inte att överföras till länder utanför EU/EES.

Lagringstider
Vi sparar inte dina personuppgifter under längre tid än vad som är nödvändigt med hänsyn till ändamålen med behandlingen. Detta innebär att vi gallrar dina personuppgifter enligt tillämplig lagstiftning. Om du avslutar din användning av våra tjänster eller på annat sätt avslutar ditt kundförhållande med oss kommer dina personuppgifter i normalfallet att lagras i upp till 24 månader från dagen för avregistrering. Undantaget är underlag som behöver sparas enligt bokföringslagen eller annan lag. Om det kan misstänkas att det kan ha förekommit bedrägeri eller annan otillbörlig användning av våra tjänster förbehåller vi oss rätten att lagra dessa uppgifter under en längre period till dess att misstankarna utretts.

Rätt att begära information
Du äger rätt att kostnadsfritt en gång per kalenderår begära information om vilka personuppgifter vi behandlar om dig. Du har dessutom rätt att få eventuellt ofullständiga, felaktiga, inaktuella eller oväsentliga uppgifter rättade, borttagna eller uppdaterade.

Vill du veta huruvida vi behandlar personuppgifter om dig kan du skicka en skriftlig och undertecknad begäran till oss (se rubriken Kontaktuppgifter nedan).

Du har också rätt att tacka nej till direktmarknadsföring från oss genom att kontakta oss.

Säkerhet
Det är viktigt att dina personuppgifter är skyddade. Därför arbetar vi hårt och vidtar alla lämpliga tekniska och organisatoriska säkerhetsåtgärder som krävs för att skydda personuppgifterna mot otillbörlig åtkomst, förändring eller förstörelse, såsom att skydda våra fysiska servrar såväl som att skydda våra system genom brandväggar m.m. Vi arbetar också på ett sätt som innebär att endast den personal hos oss som måste ha åtkomst till dina personuppgifter för att kunna utföra våra tjänster m.m. ges behörighet att få åtkomst till personuppgifterna. Det innebär dock alltid en risk att lämna ut personuppgifter på digitala kanaler då det inte helt går att skydda tekniksystem från intrång.

Denna webbplatsinformation om Trollängens personuppgiftsbehandling är uppdaterad den 22 april 2021. Version 1.0

HUR ARBETAR VI MED COOKIES?

Vi använder olika sorter av cookies på Björkris.se.

Funktionscookies
Funktionscookies används för att du ska kunna använda alla funktioner på vår webbplats. Funktionscookies gör också att webbplatsen kommer ihåg val du som användare gör, för att du inte ska behöva göra om samma inställningar varje gång du besöker bjorkris.se

Prestandacookies
Vi använder även prestandacookies som, för att förbättra användarnas upplevelse, samlar in information om hur användarna agerar på våra webbplatser. Detta görs för att Björkris ska kunna vidareutveckla, förbättra och anpassa bjorkris.se efter våra besökares behov och önskemål. Prestandacookies lagrar vilka webbläsare som används, besökslängder, de mest besökta sidorna och vägarna intill bjorkris.se

Du kan blockera cookies helt eller delvis, på alla sajter eller enskilda sidor i din webbläsares inställningar.