Change language

Följ utvecklingen här och nu

2019-06-20

Trevlig Midsommar!

Tiden går fort när man har roligt. Utvecklingen av Björkris etapp 2 fortskrider även om det inte märks så mycket på plats ännu. Efter samrådet om detaljplanen ska processen gå vidare till granskning men under tiden funderar vi på allt ifrån att tillgängliggöra skogen, göra plats för lek och att ytterligare nyttja projektlokalen för möten och inspiration.

Efter samrådet i våras har analys och vidareutveckling av förslaget påbörjats. Syftet med det är att både vi och kommunen ska känna sig säkra på att det område vi bygger blir det bästa möjliga för alla som ska ta del av det. Något som just nu utreds är att utöver den planerade förskolan addera en skola. Detta glädjer oss då vi vet att det finns önskemål om ytterligare skolor i området och så snart vi vet mer om detta återkommer vi med ytterligare information.

Under tiden förbereder Trollängen och Finja platsen för byggnation och planerar för hur vi kan tillgängliggöra skogen tidigt för rekreation och lek. En konkret idé är att bygga en tillfällig naturlekplats i skogsbrynet mellan etapp 1 och 2. Härifrån vill vi att man ska kunna leka, umgås och samtidigt ha den bästa utsiktplatsen för att följa byggnationen. Planerad byggstart för lekplats är våren 2020.

Projektlokalen har gått på sommarledighet. Vi tackar alla som besökt oss under våren och ser fram emot att ses igen i augusti. Under hösten vill vi fortsätta med aktiviteter i lokalen men också använda den som startpunkt för kommande aktiviteter i skogen. Håll utkik efter framtida nyhetsbrev och information om detta.

Till dess vill vi passa på att önska er alla en riktigt fin Midsommar och likaså en underbar sommar!

PS. Vi skickar också med ett enkelt recept på vår favoritsommartårta. Både enkel och god att både göra och njuta av DS.

Sommartårta 8 bitar

Ingredienser:
1 burk karamelliserad mjölk (ca 400 g)
150 g smör
300 g digestivekex
1 l jordgubbar
2 pkt dubbeldaim (á ca 56 g)
3 dl vispgrädde

Gör så här:
Klä insidan av en form med löstagbar kant, ca 24 cm i diameter (för 8 bitar), med plastfolie.
Smält smöret. Mixa digestivekexen i en matberedare. Häll i smöret och mixa lite till. Tryck ut blandningen på bottnen av formen. Ställ i kylen 1 timme.

Rensa och dela jordgubbarna. Finhacka daimen. Vispa grädden fast och blanda med 2/3 av daimkrosset.

Lossa kanten från bottnen. Lyft upp den, dra försiktigt bort plasten och lägg bottnen på ett fat. Bred på kolakrämen. Bred daimgrädden över. Ställ kallt fram till servering.

Vid servering: Toppa med jordgubbar och resterande daimkross.

2019-06-03

Från och med tisdagen den 4 juni har projektlokalen sommarstängt. Vi ser fram emot att ses igen i augusti och återkommer senare med information om nya öppettider. Trevlig sommar!

2019-03-20

De första månaderna av 2019 blev intensiva. Mellan den 15 januari och 24 februari pågick samrådet för Björkris andra etapp. Samtidigt öppnade vi vår projektlokal vid torget i etapp ett. Parallellt har sanering av mark och rivning av gamla byggnader genomförts i och vid skogsbrynet.

Samrådet

Samrådet som flöt på bra är nu avslutat. Under perioden genomfördes två informationsmöten. Vid det första, som kommunen bjöd in till i Björkrisskolan, presenterade planhandläggarna förslaget samt informerade om hur samrådsprocessen går till. Vid nästa möte, som Trollängen/Finja stod bakom, fanns det möjlighet träffa hela arbetsgruppen bakom förslaget och ta del av arkitekternas arbete. Det var stort intresse vid båda mötestillfällena och vi är mycket glada över att ha fått möjligheten att träffa er alla. Nu påbörjar kommunen arbetet med att sammanställa och analysera de yttranden som inkommit under samrådet. Därefter sker eventuella justeringar i planförslaget.

Projektlokalen

I samband med samrådets start slog vi upp portarna till vår projektlokal. Många av er har varit här och tittat på vår fina modell över området, tagit en kopp kaffe, ställt frågor och framfört önskemål. Stort tack till alla er som visat intresse för kommande byggnation. Har du ännu inte varit här så rekommenderar vi ett besök. Vi kommer att ha lokalen öppen på tisdagskvällar framöver, se öppettider nedan. Varmt välkomna både nya och gamla besökare!

Vad händer bakom byggstaketet?

De gamla byggnaderna och gården vid skogsbrynet är rivna och marken där handelsträdgården legat är sanerad. De senaste veckorna har vi krossat gamla betong- och stenrester för återanvändning som fyllnadsmassor under hus och vägar i den kommande byggnationen. Vi är medvetna om att det är svårt att ta sig upp i skogen nu när staketet står ivägen. Vår ambition är att när det är möjligt, öppna upp staketet så att det går att ta sig fram. Vi kommer löpande att meddela när detta sker så håll ögon och öron öppna för uppdateringar via nyhetsbrev, webbplatsen och våra sociala kanaler.

Projektlokalens öppettider fr.o.m. 19 mars
Tisdagar 14.00 - 18.00

2019-01-15

Den 15 januari startar samrådet för Björkris andra etapp – en viktig del i vidareutvecklingen av Björkris som innebär att allmänheten får möjlighet att tycka till om förslaget. Visionen för området är att skapa en smart och naturnära stadsdel, med fler bostäder, service och lokaler för aktivitet och umgänge. Med direkt närhet till Hede pendelstation och andra kommunikationer blir det här en stadsdel där livets alla äventyr ska kännas nära och tillgängliga.

Området kring Hede station är strategiskt viktigt för staden och tillsammans med lättillgängliga gång- och cykelstråk utgör det fantastiska kommunikationsmöjligheter för det här området. Vi planerar också att tillgängliggöra skogen och erbjuda miljöer för rekreation och motion för såväl närboende som besökare, säger Annika Thörneby, Projektutvecklare från Trollängen.

I Björkris första etapp finns idag 550 bostäder som alla är sålda eller uthyrda. Den andra etappen innebär ytterligare cirka 800-1000 bostäder i olika storlekar och upplåtelseformer, en förskola med 10 avdelningar och ett äldreboende med cirka 120 platser. Björkris andra etapp kommer att utvecklas under flera år och planerad byggstart är våren 2020.

Samrådet, som är till för att skapa en så bra och genomtänkt plan som möjligt, pågår mellan den 15 januari och 24 februari. Kommunen bjuder in till ett samrådsmöte i Björkrisskolan den 28 januari klockan 18.00, där handläggare från kommunen och representanter från Trollängen finns på plats. Förslaget visas dessutom på Kungsbacka kommuns hemsida liksom i kommunhusets foajé under hela perioden. Inom kort öppnas även en projektlokal i Björkris, dit alla är välkomna för att ta del av förslaget.

Lokalen, som ligger vid torget i etapp ett, kommer att vara bemannad och här finns också en modell över hela området. Projektlokalen kommer att användas som mötesplats för samtal och aktiviteter under utvecklingsperioden. Vi ser fram emot att få återkomma med information öppettider. Håll utkik på Björkris webbplats, fortsätter Annika Thörneby.

Vi har väldigt höga ambitioner med det här området. Vi vill bidra till framtidens Kungsbacka och vi ser oss som långsiktiga förvaltare här. Äventyret har bara börjat - det här ska bli det bästa området vi någonsin byggt, avslutar Anders Börjeson, VD Trollängen.

2018-12-18

Nu börjar äventyret!

Den 13:e december fattade byggnadsnämnden beslut om samråd för Björkris andra etapp – en viktig milstolpe i vidareutvecklingen av Björkris som innebär att planer och handlingar för expansionen blir offentliga och möjliga att tycka till om. Visionen för området är att skapa en smart och naturnära stadsdel, med fler bostäder, service och lokaler för aktivitet och umgänge. Med direkt närhet till Hede pendelstation och andra kommunikationer blir det här en stadsdel där livets alla äventyr ska kännas nära och tillgängliga.

Området kring Hede station är strategiskt viktigt för staden och tillsammans med lättillgängliga gång- och cykelstråk utgör det fantastiska kommunikationsmöjligheter för det här området. Vi planerar också att tillgängliggöra skogen och erbjuda miljöer för rekreation och motion för såväl närboende som besökare, säger Annika Thörneby, Projektutvecklare från Trollängen.

I Björkris första etapp finns idag 550 bostäder som alla är sålda eller uthyrda. Den andra etappen innebär ytterligare cirka 800-1000 bostäder i olika storlekar och upplåtelseformer, en förskola med 10 avdelningar och ett äldreboende med cirka 120 platser. Björkris andra etapp kommer att utvecklas under flera år och planerad byggstart är våren 2020.

Själva samrådet kommer att starta den 15:e januari och pågå under minst fyra veckor. Under denna tid har allmänhet och myndigheter möjlighet att tycka till om förslaget. Kommunen och utvecklarna kommer att bjuda in till informationsmöte under samrådet och förslaget kommer att finnas tillgängligt på kommunens webbplats och i kommunhusets foajé under hela samrådsperioden.

Vi bygger även en projektlokal där allmänheten ska kunna ta del av förslaget, mötas och diskutera områdets framtid. Projektlokalen, som kommer att ligga vid torget i etapp I, planeras att öppna i samband med att samrådet startar. Vi ser fram emot att få återkomma med information om projektlokalens öppettider, liksom information om datum och tid för informationsträffar, fortsätter Annika Thörneby.

– Vi har väldigt höga ambitioner med det här området. Vi vill bidra till framtidens Kungsbacka och vi ser oss som långsiktiga förvaltare här. Äventyret har bara börjat - det här ska bli det bästa området vi någonsin byggt, avslutar Anders Börjeson, VD Trollängen.

2018-11-13

Kanske har du redan nu upptäckt att det börjat hända saker i Björkris. Etapp 1 är nu färdigbyggt och alla bostäder här är sålda eller uthyrda. Det är vi mycket glada för. De kommande åren står vi inför utvecklingen av etapp 2 som kommer att ske norr om Björkris. Denna etapp utvecklas gemensamt av Trollängen och Finja. Vår gemensamma vision för området tar avstamp i områdets givna kvaliteter i form av naturen, staden och de goda kommunikationsmöjligheterna. Vårt mål är ett område som kan fyllas med livets alla äventyr. Det uppnår vi genom att använda oss av den nära naturen, ett variationsrikt stadsbyggande och en blandning av upplåtelseformer, kommersiella verksamheter och aktiviteter för såväl stora som små samt kommunal service (förskola och äldreboende). Det första som kommer att hända, innan vi ens börjar bygga, är att tillgängliggöra naturen. Vi har förstått att boende i etapp 1 upplever att naturen är nära men inte tillgänglig. Vi vill därför skapa nya entréer till skogen, skapa platser för lek och aktivitet. Första steget här har varit att riva de gamla ödehusen vid skogsbrynet. Detta har pågått under våren och är i nuläget klart. Håll utkik här för den senaste uppdateringen av utvecklingen.

2018-10-09

Välkommen till Björkris nya hemsida. Här kommer du att kunna ta del av nyheter om Björkris och vad som kommer att hända i området framöver. Webbplatsen kommer att utvecklas successivt och fyllas på med matnyttiga nyheter om området, planerade aktiviteter, berätta om utvecklingsprocessen samt informera om kommunala processer och samråd.

Jag vill gärna prata med dig

Om du har frågor eller är nyfiken på vad som kommer att hända med Björkris, kika gärna på våra Frågor och Svar eller kontakta Annika.

E-post

annika.thorneby@trollangenbostad.se

Ring

031 — 788 07 34

Annika Thörneby

Projektutveckling

Användarvillkor

BEHANDLING AV PERSONUPPGIFTER

För oss på Trollängen är det viktigt att du ska känna dig trygg med den behandling av dina personuppgifter som kan ske när du är kund hos oss eller i andra sammanhang är i kontakt med oss. Nedan beskriver vi bland annat om hur vi behandlar personuppgifter.

För att du ska få bästa möjliga service samt för att vi ska kunna hjälpa dig om du har frågor behöver vi spara vissa uppgifter om dig som är relevanta för att göra detta. Vår främsta fokus är att skydda din integritet. Vi sparar aldrig uppgifterna längre än vi måste.

Behandling av personuppgifter sker enligt personuppgiftslagen (1998:204) och även vid annan tidpunkt tillämplig lagstiftning. Detta innebär att vi skyddar dina personuppgifter med nödvändiga åtgärder och att du alltid har rätt att kontakta oss för att få reda på vilka personuppgifter vi har sparade om dig. Du kan läsa mer om dina rättigheter nedan.

Har du några frågor om vår behandling av personuppgifter är du alltid välkommen att kontakta oss!

INFORMATION OM PERSONUPPGIFTER OCH HUR VI BEHANDLAR DESSA.

Ansvarig för personuppgifter
Trollängen AB (publ), org.nr. 556700-3420 (nedan definierad som ”Björkris”, ”Trollängen”, ”oss” och ”vi”) är personuppgiftsansvariga för de uppgifter som lämnas via www.bjorkris.se och som i övrigt sparas vid dina kontakter med Trollängen.

Vad är en personuppgift?
Personuppgifter innebär all information som kan hänföras till en identifierbar fysisk person.

Vilka personuppgifter sparar vi?
När du lämnar uppgifter på bjorkris.se kan du behöva ange personuppgifter till oss. Detta behövs för att vi ska kunna erbjuda dig den bästa servicen och hjälpa dig om du har frågor.

De personuppgifter som samlas in när du använder våra tjänster på webbplatsen kan vara exempelvis; namn, adress, e-postadress, telefonnummer, personnummer eller annan information nödvändig för att kunna fullgöra tjänsten som erbjuds.

Uppgifterna kan användas för att ge dig erbjudanden om Trollängen tjänster.

Uppgifterna kan också komma att samköras med andra register för ovanstående syften och för att upprätthålla en god kund- och registervård.

Samtycke
När du använder våra tjänster på vår webbplats godkänner du att vi använder och behandlar dina personuppgifter i enlighet med vad som beskrivs i denna information.

Du godkänner också att vi använder cookies och annan liknande teknik (se nedan policy angående cookies på www.bjorkris.se).

Om du inte accepterar vad som sägs i denna information ber vi dig vänligen att inte använda våra digitala kanaler eller våra tjänster.

Du kan närsomhelst återkalla ditt lämnade samtycke.

När du ingår avtal med Trollängen, beställer våra tjänster eller kontaktar oss behöver vi ibland ett särskilt samtycke till den behandling av dina personuppgifter som sker enligt vad som framgår av denna information och den information som du får när du lämnar ditt samtycke.

Tillgång till personuppgifterna
Personuppgifterna används av bolag inom Trollängen AB och våra personuppgiftsbiträden såsom betalningsförmedlare och datalagringstjänsteleverantörer för att vi ska kunna tillhandahålla tjänster till dig. Vi lämnar inte ut personuppgifter till andra bolag om vi inte behöver göra detta på grund av lag, förordning eller myndighetsbeslut eller för att skydda våra rättigheter eller tredje parts rättigheter. Vi kan även komma att lämna ut dina personuppgifter till svenska eller utländska koncernbolag, och andra närstående parter, eller en efterföljande ägare, delägare och dessas rådgivare i samband med en företagsfusion, konsolidering, omstrukturering eller försäljning av väsentligen alla aktier och/eller tillgångar eller annan omorganisation.

Överföring till tredje land
Dina personuppgifter kommer inte att överföras till länder utanför EU/EES om inte detta särskilt angivits när du lämnar dina personuppgifter.

Lagringstider
Vi sparar inte dina personuppgifter under längre tid än vad som är nödvändigt med hänsyn till ändamålen med behandlingen. Detta innebär att vi gallrar dina personuppgifter enligt tillämplig lagstiftning. Om du avslutar din användning av våra tjänster eller på annat sätt avslutar ditt kundförhållande med oss kommer dina personuppgifter i normalfallet att lagras i upp till 24 månader från dagen för avregistrering. Undantaget är underlag som behöver sparas enligt bokföringslagen eller annan lag. Om det kan misstänkas att det kan ha förekommit bedrägeri eller annan otillbörlig användning av våra tjänster förbehåller vi oss rätten att lagra dessa uppgifter under en längre period till dess att misstankarna utretts.

Rätt att begära information
Du äger rätt att kostnadsfritt en gång per kalenderår begära information om vilka personuppgifter vi behandlar om dig. Du har dessutom rätt att få eventuellt ofullständiga, felaktiga, inaktuella eller oväsentliga uppgifter rättade, borttagna eller uppdaterade.

Vill du veta huruvida vi behandlar personuppgifter om dig kan du skicka en skriftlig och undertecknad begäran till oss (se rubriken Kontaktuppgifter nedan).

Du har också rätt att tacka nej till direktmarknadsföring från oss genom att kontakta oss.

Säkerhet
Det är viktigt att dina personuppgifter är skyddade. Därför arbetar vi hårt och vidtar alla lämpliga tekniska och organisatoriska säkerhetsåtgärder som krävs för att skydda personuppgifterna mot otillbörlig åtkomst, förändring eller förstörelse, såsom att skydda våra fysiska servrar såväl som att skydda våra system genom brandväggar m.m. Vi arbetar också på ett sätt som innebär att endast den personal hos oss som måste ha åtkomst till dina personuppgifter för att kunna utföra våra tjänster m.m. ges behörighet att få åtkomst till personuppgifterna. Det innebär dock alltid en risk att lämna ut personuppgifter på digitala kanaler då det inte helt går att skydda tekniksystem från intrång.

Denna webbplatsinformation om Trollängens personuppgiftsbehandling är uppdaterad den 20 juni 2018. Version 1.0

HUR ARBETAR VI MED COOKIES?

Vi använder olika sorter av cookies på Björkris.se.

Funktionscookies
Funktionscookies används för att du ska kunna använda alla funktioner på vår webbplats. Funktionscookies gör också att webbplatsen kommer ihåg val du som användare gör, för att du inte ska behöva göra om samma inställningar varje gång du besöker bjorkris.se

Prestandacookies
Vi använder även prestandacookies som, för att förbättra användarnas upplevelse, samlar in information om hur användarna agerar på våra webbplatser. Detta görs för att Björkris ska kunna vidareutveckla, förbättra och anpassa bjorkris.se efter våra besökares behov och önskemål. Prestandacookies lagrar vilka webbläsare som används, besökslängder, de mest besökta sidorna och vägarna intill bjorkris.se

Du kan blockera cookies helt eller delvis, på alla sajter eller enskilda sidor i din webbläsares inställningar.